Nașterea în apă – Povestea Ioanei

on September 8 | in Nasterea, Pentru viitori parinti, Uncategorized | by | with No Comments

 

Fiecare viitoare mamică aude în timpul sarcinii tot felul de poveşti despre naşterea propriu-zisă, dar cele mai multe dintre acestea nu fac decat să-i sporeasca temerile. În realitate, durerea din timpul naşterii este o experienţă personală, care diferă ca intensitate şi durată de la femeie la femeie. Dacă din dorinţa de a minimaliza riscurile asupra sănătăţii bebeluşului tău, excluzi varianta unei naşteri care să necesite anestezie, dar îţi este în continuare groază de experienţa prin care vei trece, e bine de ştiut că exista câteva tehnici naturale care ajută la diminuarea durerii sau a percepţiei acesteia pe durata travaliului în cazul unei nasteri naturale. Printre ele şi naşterea sub apă.

Ioana are 29 de ani şi profesează avocatura în Bucureşti. Încă din prima lună de sarcină s-a gândit la momentul naşterii. Nici măcar o secundă nu a acceptat ideea că ar putea să nască altfel decât natural, în apă. Şi-a făcut bagajele când a simţit că micuţul vrea să vină pe lume, a plecat spre Constanţa iar în clipa în care a intrat în clinică a ştiut că nu are mult de aşteptat.

Nu are nici o îndoială cu privire la puterea ei psihică şi
fizică de a naşte fără ajutorul medicamentelor sau al intervenţilor medicale. Nu se consideră o curajoasă şi nu face altceva decât să urmeze cursul firesc al vieţii. Teama de durere nu o caracterizează şi, mai mult ca sigur, acest aspect îi oferă puterea de care are nevoie o femeie în astfel de clipe.

Valentin este soţul Ioanei. A însoţit-o până la Constanţa şi vrea să-i fie alături în momentele care vor urma. S-au documentat împreună despre naşterea în apă şi este sigur că prezenţa lui o va ajuta pe soţie să nască mai repede şi mai uşor.

Au trecut 2 ore de la declanşarea travaliului. Ioana suportă cu uşurinţă durerile şi este decisă să nu apeleze la nici un fel de medicament. Nici la cele care ajută la dilatarea colului, nici la analgezice; despre anestezie nici nu mai vorbim. Nerăbdător, soţul o încurajează.

Cufundată în cadă, Ioana se concentrează şi pare că nici nu ne vede şi nici nu ne aude. Îl simte pe Valentin alături de ea şi pe medicul de la care primeşte câteva sfaturi.

Emoţiile celor doi sunt estompate de medic. Are o bogată experienţă în aceste situaţii iar asta îi conferă mamei siguranţa că nimic nu poate decurge rău.

După nici 10 minute Ioana şi Valentin fac cunoştinţă cu minunea lor.

Pe chipurile celor doi proaspeţi părinţi se citeşte fericirea. Pentru echipa medicala care a asistat este încă un succes înregistrat la o naştere care nu a fost susţinută de stimulente medicamentoase.

Imediat după naştere, micuţul a fost preluat de medicul neonatolog pentru o evaluare amănunţită. În acest timp, mămica s-a decis asupra numelui fiului său.

Micuţul Sarmis a primi nota Apgar 10 iar specialiştii neonatologi spun că este perfect sănătos.

Contracţiile menţinute de mediul acvatic în care s-a aflat i-au indus o stare de oboseală dar Ioana spune că a trăit o experienţă unică şi este extrem de fericită. Cât despre dureri…

Metoda nasterii in apa susţine ideea că aducerea copilului pe lume este un act natural, care trebuie să se desfăşoare într-un cadru intim, fără folosirea artificială a medicamentelor şi tehnicilor medicale complicate, doar folosind efectele benefice ale apei. Ioana a învăţat să gândească în acest mod iar experienţa pe care a trăit-o şi la care noi am asistat, dovedeşte faptul că femeia este o fiinţă atât de puternică încât poate să trăiască durerile facerii.

Pin It

Related Posts

« »

Scroll to top