Nasterea gemelara – Maria

on September 8 | in Nasterea, Pentru viitori parinti | by | with No Comments

Maria are 31 de ani, este asistentă în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa şi astăzi vă aduce pe lume o pereche de gemeni.

Pentru că lucrează în sistemul sanitar, Maria cunoştea destule aspecte ale unei sarcini, dar cu toate acestea nu a trecut niciodată peste cuvântul medicului ei.

Nerăbdătoare, Maria aşteaptă până când asistentele pregătesc sala de operaţii. Are puţine emoţii pentru că naşterea vine cu puţin înainte de termen, dar este sigură că totul va decurge bine.

La numai 5 minute de la debutul intervenţiei chirurgicale, se naşte primul copil. Este o fetiţă, aşa cum a presimţit Maria.

Pacienta urmăreşte cu atenţie fiecare mişcare a micuţei. Faptul că fetita ei nu a plâns la naştere poate fi un motiv de îngrijorare, dar după ce medicii neonatologi i-au eliberat căile respiratorii, primul copil al Mariei îşi face simţită venirea pe lume. Între timp, se naşte şi cel de-al doilea copil. Este tot o fetiţă. Aşa este, Maria a avut dreptate.

Micuţele vor fi duse în secţia de neonatologie acolo unde urmează să fie supuse unor controale amanunţite. Maria aşteaptă să afle ce greutate au.

Ea este Cristiana, prima venită pe lume şi cântăreşte 2 kg şi 100 de grame. Surioara ei, Teodora, este cu aproape 500 de grame mai micuţă. Deşi operaţia a decurs fără probleme, medicii neonatologi s-au temut ca fetiţele se vor naşte cu probleme de sănătate.

În sala de operaţie, intervenţia chirurgicală a Mariei se apropie de sfârşit. Este relaxată acum şi îşi doreşte să se recupereze cât mai repede pentru a le putea strânge la piept pe fetiţele ei. Medicii se declară multumiţi de evoluţia sarcinii şi de faptul că nu au apărut complicaţii pe parcursul operaţiei.

Medicii ne- au explicat de ce sarcina gemelară necesită o atenţie sporită şi care este cel mai important factor al acesteia .

Am asistat aşadar la o naştere cu final fericit, datorită echipei medicale. Astfel de situaţii se pot termina în mod tragic dacă gravida nu merge regulat la medic, dar şi când alege să nască acasă şi nu într-o unitate sanitară.

Pin It

Related Posts

« »

Scroll to top